Rita har sin utdannelse innen keramisk design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og er medlem av Norske Kunsthåndverkere.

 

Hun har stilt ut blant annet ved Vestfold Kunstsenter, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Sandefjord Kunstforening, Galleri Elogel og Oslo Rådhus.

 

Rita designer og produserer sine egne produkter hovedsakelig i støpt porselen. Fargene i porselenet blandes inn i leiren etter egne fargekombinasjoner. I sine design ønsker hun først og fremst å fokusere på brukervennlighet, men i tillegg skal produktene gi glede til sansene. Det å drikke kaffe av en kaffekopp skal gi en hel opplevelse. Det kan gi glede for øyet, luktesansen og smaken såvel som det å kjenne på koppens form, overflate og temperatur. Hvert produkt skal oppleves på sin måte tilpasset produktets bruksområde. Rita liker å jobbe med enkle, men stramme linjer og former i sine design. Det enkle er ofte det beste, men til tider ofte det mest krevende å skape. I en tid hvor vi omgir oss med mye visuell støy, er det viktig for henne å skape små rolige holdepunkter i våre trivielle hverdagsprodukter.